Mu.zee

Mu.Zee is hét kunstmuseum aan de Belgische kust. Het is gelegen in de Koningin der Badsteden, Oostende, en herbergt heel wat kunst die verzameld werd door Stad Oostende en de Provincie West-Vlaanderen. Je vindt er een unieke collectie Belgische kunst van 1850 tot nu. Ook het Permekemuseum in Jabbeke is in hun beheer.

Met heel wat tentoonstellingen in beide musea hebben ze nood aan een overzichtelijk systeem om reservaties te beheren.

Bezoek de site

Volledige automatisering

Mu.Zee zocht een partner om hun vzw volledig te automatiseren en met eXopera hebben ze deze gevonden. Het beheer van Mu.Zee en het Permekemuseum (o.a. ticketverkoop, webshop, gidsenplatform, kassa, ...) zal binnenkort volledig via eXopera verlopen.

Gidsenplatform

In het gidsenplatform kunnen alle gidsen waarmee Mu.Zee samenwerkt op de kalender aangeven wanneer ze beschikbaar zijn om rondleidingen te doen. Wanneer iemand een gids wenst te boeken, ziet Mu.Zee meteen wie er allemaal beschikbaar is. Zo kunnen ze meteen een gids aanduiden voor de gekozen rondleiding.

De gidsen zelf krijgen onmiddellijk een melding als ze geboekt worden. Hierop kunnen zij nog steeds beslissen om de gidsbeurt te accepteren of af te wijzen. In het laatste geval ziet Mu.Zee welke gidsen nog beschikbaar zijn, en kunnen ze een vervanger aanduiden.

On- en offline ticketverkoop

Bezoekers kunnen kiezen of ze vooraf hun tickets al boeken online, of als ze ter plaatse tickets voor een tentoonstelling kopen aan de kassa. Voor zowel de on- als offlineverkoop wordt gebruik gemaakt van eXopera.

Alle tickets kunnen aangeboden worden met meerdere prijzen, bv. per leeftijdscategorie, met of zonder gidsbeurt, ...

Webshop

De online Museumshop wordt volledig vernieuwd zodat het hele bestelproces via eXopera verloopt. Het beheer van producten, verkopen, adressen, ... zal uitgevoerd worden in ons online backofficesysteem.

Ontdek ook onze andere cases

Interesse in eXopera?

Neem snel contact met ons op voor meer informatie, of boek vrijblijvend een demo!

Neem contact op